Sokkelin vedeneristys laadukkaasti ja ammattitaidolla 

Sokkelin vedeneristys ja perusmuurin vedeneristys onnistuvat luotettavasti bitumikermillä. Kyseessä on pitävä tapa toteuttaa perusmuurin vedeneristys, sillä bitumikermi estää veden pääsyn perusmuuriin. Bitumikermiä asennetaan yksi, tai kohteen vaativuudesta riippuen useampi, kerros sokkelin pintaan, joten se muodostaa todella pitävän suojan kosteutta vastaan. 

Tekemämme perusmuurin ja sokkelin vedeneristys on lopputulokseltaan laadukas sekä kestävä. J. Mehtälällä on yli 20 vuoden kokemus erilaisista bitumitöistä Uudenmaan alueella, kuten bitumikermikaton asennuksesta ja korjaamisesta. Perusmuurin vedeneristys hoituu meillä ainoastaan laadukkaiden bitumikermivalmistajien tuotteilla. Ole yhteydessä J.Mehtälään, kun haluat laadukasta ja asiantuntevaa palvelua. 

Miten perusmuurin vedeneristys tehdään? 

Perusmuurin vedeneristys toteutetaan bitumikermillä. Bitumikermi on todella pitävä keino sokkelin vedeneristykseen, sillä oikein asennettuna kermi muodostaa sokkelin pintaan yhtenäisen kerroksen.

Jotta sokkelin vedeneristys olisi pitävä, täytyy työ hoitaa huolella ammattilaisen toimesta. Ensin sokkelin pinta hiotaan, jotta bitumikermi tarttuisi perusmuuriin hyvin. Pintakäsittelyn jälkeen sokkeliin asennetaan bitumikermi. Perusmuurin vedeneristys onnistuu parhaiten, kun kaikki työvaiheet on tehty huolellisesti ja ammattilaisen toimesta.

Tällä tavalla voidaan varmistua siitä, että perusmuurin vedeneristys pitää veden poissa perusmuurista. Sileä sokkelin pinta ja laadukkaasti asennettu bitumikermi ovat erinomainen yhdistelmä. Perusmuurin vedeneristys voidaan siis toteuttaa laadukkaasti bitumikermin avulla, koska käsittelyn jälkeen sokkeli on todella vedenpitävä, ja bitumikermi kestää myös maaperän rasitusta hyvin.

Perusmuurin vedeneristys tai sokkelin vedeneristys voidaan toteuttaa myös muilla keinoilla, esimerkiksi patomuovilla. Muovin asentaminen eroaa paljon bitumikermillä toteutetusta vesieristyksestä. Patomuovi asennetaan yhdestä reunastaan kiinni perusmuurin yläosaan, jolloin muovi ohjaa veden pois perustuksista. Bitumikermillä toteutettu perusmuurin vedeneristys vaatii aina ammattilaisen työpanosta.

Perusmuurin vedeneristyksen vaiheet:

  • Perusmuurin pinnan täytyy ensin olla tasainen
  • Mitataan sokkeli ja arvioidaan bitumikermin määrä
  • Liimataan bitumikermi paikalleen
  • Tarkistetaan työnjälki ja luovutetaan valmis työ asiakkaalle
Perusmuurin vedeneristys on tarkkuutta vaativa työ, joka pitää talon perustukset kuivana, kun vedeneristys on tehty oikein. Siksi työhön kannattaa valita aina raudan luja ammattilainen, joka tietää perusmuurin vedeneristyksestä kaiken tarvittavan. Kyseessä on yksi tärkeimmistä rakentamisen vaiheista.
Perusmuurin vedeneristys tehdään samalla bitumikermillä kuin talojen huopakatot. Sokkelin vedeneristys kannattaakin hankkia osaavalta ammattilaiselta, jotta lopputulos olisi laadukas ja kestävä.

Milloin sokkelin vedeneristys tehdään bitumikermillä? 

Sokkelin vedeneristys tehdään bitumikermillä, jos se on valittu arkkitehdin toimesta parhaaksi eristystavaksi. Toinen vaihtoehto perusmuurin vedeneristykseen on patomuovi, joka ohjaa veden pois sokkelista. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää sekä bitumikermiä että patomuovia. Paras tapa perusmuurin vedeneristykseen on siis se, joka on valittu rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Joissain tapauksissa saneerauksen yhteydessä patomuovi voidaan kuitenkin vaihtaa bitumikermiin, jos se on todettu tarpeelliseksi toimenpiteeksi sokkelin vedeneristyksen parantamiseksi.

Bitumikermi suojaa sokkelia myös jatkuvalta vedelle altistumiselta. Vettä voi päätyä kosketuksiin perusmuurin kanssa paljonkin, mutta bitumikermi kestää sen. Tämän takia bitumikermi saattaa olla paras valinta kohteisiin, joissa perusmuurin vedeneritys voi joutua paljon tekemisiin veden kanssa.

Jos tarvitset bitumikermiä sokkeliin, J. Mehtälä auttaa sinua mielellään kermin asentamisessa. Voit olla yhteydessä meihin, niin autamme sinua parhaamme mukaan, jotta perusmuurin vedeneristys onnistuisi täydellisesti.

Miksi perusmuurin vedeneristys on tärkeä osa rakentamista?

Perusmuurin vedeneristys on yksi tärkeimmistä vaiheista, kun rakennetaan uutta taloa tai saneerataan vanhan rakennuksen perustuksia. Taidolla ja huolella suunniteltu sekä asennettu bitumikermi pitää veden ja kosteuden poissa rakennuksen sokkelista. Jos perusmuurin vedeneristys ei ole tarpeeksi hyvä, kosteus pääsee rakennuksen perustuksiin. Laadukas sokkelin bitumieristys estää veden pääsyn rakenteisiin myös silloin, kun kosteutta on paljon.

Hyvin tehty perusmuurin vedeneristys suojaa rakennuksen perustuksia kosteudelta. Kosteus aiheuttaa perustuksissa monenlaista haittaa. Vesi voi aiheuttaa homeen kasvua ja pahimmassa tapauksessa rapauttaa perustuksia. Sen takia laadukas ja pitävä perusmuurin vedeneristys on ensisijaisen tärkeä vaihe jokaisessa talon perustuksiin liittyvässä projektissa.

Sokkelin vedeneristyksen kunto ja kunnon tarkistaminen

Sokkelin vedeneristys kannattaa tarkastaa aina silloin tällöin. Kunnon tarkistaminen ei kuitenkaan ole aina helppoa. Yleensä vesieristyksen huono kunto tulee ilmi, kun talossa alkaa ilmetä kosteus- tai sisäilmaongelmia. Sokkelin vedeneristys kannattaakin siis tehdä huolella, koska vedeneristyksen täytyy kestää koko rakennuksen käyttöikä. Vesieristys voidaan uusia, jos tarvetta on, mutta sen vaihtaminen tai kunnostaminen voi olla vaativa toimenpide. Työssä täytyy seurata aina rakennusalan suosituksia, ja työ vaatii aina ammattilaisen osaamista.

Jos epäilet, että sokkelin vedeneristys on huonossa kunnossa tai talon vesieristyksessä on muu ongelma, kannattaa tarkkailla tilannetta. Sisäilma- tai kosteusongelmat voivat ilmetä ainoastaan yhdellä talon alueella, jolloin ne eivät välttämättä leviä koko taloon. Kosteutta voi kertyä esimerkiksi ainoastaan kellarikerrokseen. Kannattaa myös tehdä erilaisia tarkistuksia, kuten rakenteiden silmämääräistä tarkastelua ja teknisiä tarkistuksia, kuten salaojien toiminnan tarkistus.

Laadukas sokkelin vedeneristys Uudellamaalla 

Mehtälältä onnistuu laadukas sokkelin vedeneristys bitumikermillä. Meillä on kattava kokemus alalta, joten tiedämme miten perusmuurin vedeneristyksessä päästään laadukkaaseen lopputulokseen. Bitumikermin asennus vaatii aina hyvää kädentaitoa ja materiaalien tuntemusta. Meiltä onnistuu myös bitumikermikattojen asennus, korjaus ja remontointi. Pystymme siis auttamaan sokkelin vedeneristyksen lisäksi kaikessa bitumikermiin liittyvässä.

Voit kysyä apua meiltä, kun etsinnässä on perusmuurin tai sokkelin vedeneristys ihmisläheisellä ja ammattitaitoisella palvelulla. Meihin voi ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai nettisivujemme lomakkeella. Autamme mielellämme kaikessa perusmuurin vedeneristykseen liittyvässä, joten kysy asiaasi rohkeasti meiltä! Toteutamme sokkelin bitumieristyksen Helsingissä, Vantaalla, Espoossa sekä muualla Uudellamaalla.